Upcoming


Archive


BricAble – professionele en bevlogen dance events

Read in English

BricAble is de creatie van Bric de Schot (1978), een dance-fanatiekeling geboren in Hoek van Holland. Sinds 2003 is hij al officieel werkzaam in de dancescene met zowel grote als kleinere dance events en projecten. Na lange tijd werkzaam te zijn geweest voor grote dance-organisaties houdt Bric zich tegenwoordig bezig als freelance event manager, met o.a. marketing en programmering van dancefeesten, en is met BricAble tevens organisator van eigen EDM (Electronic Dance Music) events Voyage en BricAble Invites.

De basis hiervoor werd begin jaren 90 al gelegd, toen Bric in aanraking kwam met de toenmalige house en hardcore sounds. Al snel volgden de eerste bezoeken aan dancefestivals als Mysteryland, maar ook legendarische locaties als Parkzicht, Club X en de Energiehal.

Bric’s brede muzieksmaak bracht hem later ook naar events als Innercity, Dance Valley, Sensation en clubs als Now & Wow, iT en Marcanti. Al het verdiende geld werd gestoken in tickets voor dancefeesten, langzaam bouwde hij aan een aardige party-cv waar hij tot aan de dag van vandaag profijt van heeft.

Want begin jaren nul besloot Bric zijn werk in de verzekeringswereld aan de wilgen te hangen en als party-organisator aan de slag te gaan. Dat zat er al een beetje in; hij had eerder al kleine housefeestjes opgezet, o.a. in lokale kroeg de Chevy Bar. In 2003 wordt hij bij dance-organisatie UDC aangenomen.

Bij UDC neemt hij veel taken onder zijn hoede. Van media/marketing en promotie tot creatieve uitingen en entertainment tijdens UDC-evenementen, maar ook zorg dragen voor merchandise deals en werken als event manager (HQ). Zo werkt hij aan grote feesten als Dance Valley, Dutch Valley, Impulz, 4Elements, Go Apres Ski, Ground Zero, Nightmare, Carl Cox & Friends, Armin Only, Full On Ferry en HQ. Het zijn de meest uiteenlopende events en werkzaamheden waar Bric zich jarenlang mee bezig houdt, hij lijkt gemaakt voor dit veelzijdige (organisatie) werk.

In maart 2012 volgt een nieuwe stap in zijn carrière. Bric start zijn eigen bedrijf BricAble, waarmee hij zichzelf verhuurt als event manager. Hij houdt zich o.a. bezig met marketing en programmering van dance events, ondermeer voor feesten als Electronic Family, I Am Hardwell en Citymoves.

Daarnaast is BricAble ook organisator van eigen dance events. Zo vindt op 1 december 2012 de eerste editie plaats van Voyage, een feest waar alles draait om een (muzikale) reis van verleden naar heden. De geschiedenis van de EDM wordt vertolkt door dj’s uit verschillende genres, wat leidt tot een onmiskenbare sfeer. Met 750 man in het stijlvolle Viersprong in ’s-Gravenzande is het feest volledig uitverkocht.

Op 22 maart 2014 is op dezelfde locatie de lancering van een nieuw concept: BricAble Invites. De eerste editie, een zogenaamde Blue Edition, is met 400 man meteen een (uitverkocht) succes, gevolgd door een editie op zaterdag 6 december. Wat ook volgt is een nieuwe editie van Voyage, ditmaal bij Beachclub Royal in Hoek van Holland –een ambitieus en veelzijdig feest op zaterdag 6 september.

Deze events onderstrepen de intenties die Bric heeft met BricAble. Doel is het organiseren van hoogkwalitatieve EDM events in de regio waar hij vandaan komt, om vervolgens ook de rest van het land hiermee te betreden. Hiervoor zet hij zijn jarenlange kennis en ervaring in om bezoekers een onvergetelijk avond/nacht te bezorgen. Belangrijke kenmerken van BricAble-feesten zijn show, entertainment, beleving, een unieke sfeer en zowel grote als aanstormende EDM-artiesten de ruimte te geven.

Hiervoor zoekt Bric steevast toonaangevende locaties uit; Viersprong is een unieke plek in de regio, Beachclub Royal won al driemaal prijzen voor beste beachclub van Nederland. Daarnaast gaat BricAble samenwerkingen aan met belangrijke (media)partners, zoals Fresh FM, Clublife Magazine en Club Judge.

Zo is BricAble een bedrijf met een verhaal. Een historie die terugloopt tot de vroege dagen van de dance en nu tot bloei komt in gedreven marketing, professioneel event management en bevlogen clubfeesten. Bric de Schot komt van ver, BricAble gaat nog verder.

Terug naar Homepage